Olyckan ägde rum på E45 mellan Sveg och Fågelsjö i början av april i år. Foto: TT

Haveriutredning efter bussolyckan dröjer

Uppdaterad
Publicerad

Resultatet av den tekniska undersökningen av olycksbussen, där tre skolelever från Skene omkom på väg mot en skidresa, dröjer ytterligare någon månad.

Kammaråklagare Mikael Bäckström var under måndagen i kontakt med Statens Haverikommission som polis och åklagare samarbetar med och inväntar ett slutgiltigt besked därifrån innan han beslutar hur ärendet ska drivas vidare.

LÄS MER: Många utan bälte vid bussolyckan i Sveg

Bussolyckan i Härjedalen

Misstankarna kvarstår

Misstanken om att busschauffören ska ha kört vårdslöst när olyckan inträffade nära Sveg i Härjedalen kvarstår tills vidare.

– Det gör den av det enkla skälet att jag vill ha en helhetsbild innan jag tar ställning till om någon ska avföras från utredningen, om förundersökningen ska läggas ner eller fortsätta. Den tekniska utredningen är en väldigt viktig pusselbit i den bedömningen, säger Bäckström till TT.

Inväntar utredning

– När vi får in utredningen kommer jag tillsammans med polisen att gå igenom ärendet från ax till limpa och göra en bedömning hur vi ska agera fortsättningsvis.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Bussolyckan i Härjedalen

Mer i ämnet