• Viktigt meddelande:

    Det brinner i en industrifastighet i Söderbärke, Dalarnas län. Alla i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Dalarna. Läs mer

Visa alla (2)

Rasmassor föll mot Hosams butik – full av kunder: ”4-årig pojke fick panik”

Publicerad

Orienthallen i Uddevalla var full av kunder när väggen rasade in.
– Det var en fyraårig pojke som fick panik. Det tog en bra stund att lugna honom, berättar butikschefen Hosam Nazir.

Det var vid tretiden på torsdagseftermiddagen som rasmassor från ett rivningsarbete föll in i väggen på en byggnad på Packhusgatan i Uddevalla. I byggnaden fanns Thorén Innovation School och livsmedelsbutiken Orienthallen i Uddevalla.

Butikschefen Hosam Nazir var inne och såg förödelsen.

– Vi hörde en jättesmäll och plötsligt blev det ett hål på södra väggen och butiken blev full av damm som kom från utsidan, berättar han.

Butik full av kunder

Grönsaksavdelningen, som drabbades värst, var vid tidpunkten full av kunder.

– Det var en fyraårig pojke som stod alldeles intill där det hände. Han fick panik och det tog en bra stund att lugna honom, berättar Hosam Nazir.

Vare sig pojken eller någon av de andra kunderna som var inne i butiken fick några fysiska skador. Hosam Nazir berömmer de ansvariga från byggarbetsplatsen som snabbt var på plats inne i butiken för att möta situationen.

Fastighetsägaren: Ser allvarligt på detta

Fastighetsägaren Roland Karlsson berättar att man nu kommer utreda vad som hänt. Det man idag vet är att något gick fel när den sista delen av en tegelvägg på den intilliggande tomten skulle rivas.

– Vi ser allvarligt på detta och kommer inte att släppa det förrän vi gjort en fullständig analys, säger han.

Han betonar att just utrymningsvägarna ska skötas korrekt, men att det enligt honom är för tidigt att säga om någon rutin har brustit. Raset har enligt den information Roland Karlsson fått inte påverkat byggnadens konstruktion.

”Olyckligt att det händer”

Under fredagsförmiddagen pågick ett intensivt saneringsarbete, för Hosam Nazir och hans personal, där hela butikslokalen behövde torkas rent från damm. Svarta plåtskivor var monterade över hålen i väggen.

– Det är ny och fräsch lokal och folk är inne och gratulerar oss till den, så det är högst olyckligt att det här hände. Men det var en olycka och det är inget man bestämmer över, säger Hosam Nazir

Känner du dig trygg att ha butiken öppen?

– Ja, jag tycker att entreprenören har ställt upp och rättat till på rätt sätt. Han gick inte härifrån förrän han hade ordnat så att det gick att jobba i butiken, så det är vi nöjda med. 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer