Foto: SVT

Hela parkeringen översvämmad efter stormens framfart

Uppdaterad
Publicerad

Ett fyrtiotal bilar står på en översvämmad parkeringsplats på Lindholmen. Desperata kontorsarbetare får vada ut för att ta sig fram till sina bilar.

– Åh! Åh nej! Herregud! Det här var man inte beredd på! utbrister kvinnan där hon står vid ingången till parkeringen där hennes personbil nu står med vatten upp till bildörren.

Hela parkeringen vid kajen bredvid Polhemsgymnasiet i Göteborg låg under vatten under måndagseftermiddagen, efter stormen Ciaras framfart.

Stormen Ciara

– Det blir så här ett par gånger om året, men det här var vi inte beredda på. Stormen verkade ju ha bedarrat, säger Gustav Möller på Styrsöbolaget.

Han har blivit utskickad av sitt bolag i regnrock och gummistövlar för att rädda bilar på parkeringen, och räddar den upprörda kvinnans bil innan han övergår till ytterligare en.

Ett fyrtiotal bilar står mer eller mindre under vatten på parkeringen och det kommer bli en lång kväll för Gustav när han ska hjälpa kontorsarbetare få ut sina bilar.

Vissa orkar inte vänta på Gustavs hjälp, utan kavlar upp byxbenen och ger sig själva ut i det kalla vattnet.

Se den översvämmade parkeringsplatsen i klippet ovan. 

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Stormen Ciara

Mer i ämnet