• Viktigt meddelande:

    Viktigt meddelande till allmänheten i Södertälje i Södertälje kommun, Stockholms län. Det brinner i en industrilokal med kraftig rökutveckling till följd. Räddningsledaren uppmanar alla i området att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Stockholm.

Foto: Foto: Ingemar Pettersson/Ipnaturfoto

Vit älg fångad på film

Uppdaterad
Publicerad

En helt vit, livs levande älg. Det var vad naturfotografen Ingemar Pettersson fångade på film under fredagen utanför Munkedal.

– Vanliga bruna älgar är mäktiga. Den här är extra speciell!

Första gången Ingemar Pettersson fick se den vita älgen var för tre år sedan. Efter det har han fotograferat den flera gånger i trakten kring Munkedal, men det här var första gången han även fick den på film.

– Att få se en åttataggare är inte så vanligt. Det pirrar i kroppen när man ser den. Jag skulle tro att den är runt 4 år, säger han.

Jägarna i jaktlagen som jagar på markerna där den vita älgen rör sig har gemensamt beslutat att låta den leva så därför har älgen en fristad. Några gånger har den varit utanför vildstängslet, men hela tiden klarat sig tillbaka.

– Jag hoppas den här albinovarianten får leva länge till så att man får se den igen, säger Ingemar Pettersson. 

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.