Plånboken försvann under en Oasiskonsert för 21 år sedan. Foto: Unsplash/SVT

Hennes plånbok försvann – tillbaka efter 21 år

Publicerad

För 21 år sedan blev Jennifer Ellinge från Borås av med sin plånbok i London. För några dagar sedan dök den oväntat upp igen, skriver GT.

Jennifer Ellinge hade lagt sin påse under stolen på en Oasis-konsert på Wembley, och glömde kvar den där när hon lämnade arenan, skriver GT.

Nyligen fick hon samtal från Swedbank om att plånboken med bland annat bankkort och konsertbiljett kommit i ett paket från England. Nu har hon fått tillbaka sin plånbok, utan pengar, tillsammans med ett brev. Jennifer Ellinge har talat i telefon med kvinnan som skickat paketet. Hon berättade att hennes barn hittat plånboken på ett tåg i södra England.

-De hade sedan försökt leta upp mig, men det var svårt på den tiden. Så hon la plånboken i en byrålåda, säger hon till tidningen.

Under en storstädning hittade kvinnan plånboken och gjorde ett nytt, lyckat försök, att hitta ägaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.