Bleketskolan kommer delvis att rivas, berättar Martin Johansen. Foto: CC/Tjörns kommun

Historisk skolsatsning på Tjörn

Uppdaterad
Publicerad

Politikerna på Tjörn har enats om den största ekonomiska skolsatsningen i kommunens historia. Investeringen handlar om flera hundra miljoner kronor där samtliga skolor kommer att ses över.

De mest omfattande förändringarna kommer att ske på Häggvallskolan och Bleketskolan, där arbetet väntas dra igång redan till hösten.

– Bleketskolan kommer delvis att rivas. Sen kommer man bygga nytt och bygga om, vilket man även kommer att göra på Häggvallskolan, säger kommunstyrelsens ordförande Martin Johansen (L).

Tjörn

Flera hundra miljoner

Totalt handlar investeringen om flera hundra miljoner kronor. Exakt kostnad kan man inte att säga i nuläget då arbetet med detaljer kring vad som ska göras börjar nu.

– Vi kommer att ha jättemycket dialog med föräldraföreningar, lärare, föreningslivet samt kultur och fritid. Alla ska vara med på den här resan, berättar Martin Johansen (L).

Förskolan inkluderas

Även förskolan kommer att få ta del av investeringen, där fler avdelningar planeras. Något slutdatum för satsningen finns ännu inte.

– Allt går inte att göra på en och samma gång, men i maj kommer en form av tidsplan där man mer specifikt kan se vad som händer, säger Martin Johansen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Tjörn

Mer i ämnet