Vittnen såg mannen hugga ner sin hustru. Foto: Läsarbild

Högg sin fru med kniv – åtalas för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

En 37-årig man som knivhögg sin hustru svårt utanför ett socialkontor i Tidaholm i maj åtalas nu för mordförsök. Kvinnan träffades av ett 40-tal knivhugg och fick livshotande skador, enligt åtalet vid Skaraborgs tingsrätt.

Det var precis när Tidaholms tjänstemän kom till jobbet fredagen den 8 maj som mannen attackerade sin hustru utanför socialkontoret.

– Han högg henne fler än 20 gånger. Enligt vårdpersonalen jag talat med är det ett under att hon lever, berättade Lars Johansson, chef för enheten för grova brott vid Skaraborgspolisen för SVT Nyheter Väst.

Knivdåd i Tidaholm

Ett stort antal människor blev vittnen till dådet. Men ingen vågade ingripa eftersom mannen viftade med kniven mot dem som försökte närma sig. Polisen beskrev det hela som ett relationsdrama och enligt uppgift ska kvinnan ha velat skilja sig från mannen.

Enligt åtalet ska mannen ha visat sig ogiltig inför vad som hände med kvinnan efter huggen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Knivdåd i Tidaholm

Mer i ämnet