Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Därför tycker kommunpolisen Håkan Bredinge att du ska anmäla om din cykel blir stulen. Foto: SVT

Högsäsong för cykeltjuvar – rekordmånga cyklar anmäls stulna i Storgöteborg

Uppdaterad
Publicerad

Under sommaren är det många fler som cyklar och det är också då tjuvarna slår till. Detta märks inte minst i Storgöteborg där antalet anmälda cykelstölder ökat under årets första månader, enligt siffror från polisen. Från januari till maj hade cirka 20 procent fler cyklar anmälts stulna, jämfört med samma period förra året.

Enligt siffror från polisen har anmälningar om cykelstölder stadigt gått upp i Storgöteborg. 2 232 cykelstölder har anmälts under perioden januari till maj i år. Det ska jämföras med 1 871 förra året, vilket innebär en ökning med cirka 20 procent. Samma statistik visar att just stadsdelen Hisingen är särskilt drabbat.

– Det är inget högprioriterat. Däremot märker jag att elcyklar är ett lovligt byte, säger Håkan Bredinge, kommunpolis i Hisingen.

Han menar att det kan vara småkriminella som lägger beslag på just elcyklar för att sedan använda i andra brott i området.

Polisen: ”Ska anmälas”

Polisen uppmanar alla som blir av med en cykel att anmäla.

– All brottslighet ska anmälas, annars får vi inte reda på vad som sker för att kunna göra vår lägesbild om vad som sker i stadsdelen, säger Håkan Bredinge.

I klippet ovan hör du Hisingsbor berätta om deras erfarenheter av cykelstölder!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer