Eddie Svensson, 31, mördades i sin bostad i Högsbo av en inbrottstjuv. Foto: Privat/SVT

Högsta domstolen prövar inte Högsbomord

Uppdaterad
Publicerad
Högsta domstolen prövar inte domen mot den 34-årige man som dömdes till livstids fängelse för mordet på Eddie Svensson och ett mordförsök i Högsbo i Göteborg.
– Många säger att det blir ett avslut när domen kommer, men så kändes det inte för mig. Jag har valt att inte fokusera på personen som gjorde det, säger brodern Johnny Svensson.

Natten mellan den sjunde och åttonde mars förra året trängde sig en man in i Eddie Svenssons bostad i Högsbo i Göteborg. Gärningsmannen utsatte Eddie för kraftigt övervåld genom hugg i överkroppen med en kniv. Tidigare hade en man utsatts för ett mordförsök i samma område.

En 34-årig man dömdes till livsstids fängelse för mord och mordförsök i Tingsrätten. Domen överklagades men Hovrätten fastställde domen. Mannen har hela tiden nekat till brott.

Högsta domstolen tar inte upp fallet

Domen om livstids fängelse står fast efter att högsta domstolen inte valt att inte pröva domen. Eddies bror Johnny säger att han under rättsprocessen valt att inte fokusera på mannen  som gjorde det.

– Att den här processen nu är klar är inget jag reflekterat över, det känns kanske skönt att slippa bli påmind, säger Johnny Svensson.

”Försöker hålla honom levande”

Han berättar att han idag minns Eddie som en positiv, glad och kämpande person.

– Ju längre tid det går desto längre tid är det ju sen man träffade honom. Jag försöker ju hålla honom levande. Jag umgås med hans närmaste vän. Då blir han levande genom att vi pratar om honom, berättar han.

Idag så blir Johnny påmind om sin bror ofta. Inte minst från sin omgivning.

– Jag vill bara höra historier om Eddie från hans kompisar hela tiden liksom. Vi är så många som saknar honom. Det känns skönt att vi är så många som delar den här sorgen.

Hör Johnny berätta om tiden efter mordet i klippet:

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Eddie Svensson, 31, mördades i sin bostad i Högsbo av en inbrottstjuv. Foto: Privat / SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer