Det var lång kö för att ansöka om pass i Alingsås under måndagen. Foto: SVT

Långa köer tvingar västsvenska passexpeditioner att stänga

Uppdaterad
Publicerad

Det är långa köer på flera passexpeditioner i Västsverige. Vissa har behövt stänga för att kunna hantera passansökningar, bland annat i Alingsås.

Förra veckan försvann möjligheten till drop-in besök på passcentralerna i Göteborg och Mölndal vilket även kommer att införas på fler orter i Västsverige. Syftet på sikt är att skapa bättre tillgänglighet. Från och med måndagen 23 april gäller bara tidsbokning även i Borås, Alingsås, Ulricehamn och Kinna.

Alingsås och Stenungsund tvingas stänga

Under omställningsperioden skapas det ett högt tryck på de kontor som fortfarande har drop-in. Polisen i Alingsås skriver på sin Facebook-sida att det är många besökare just nu. Därför tvingas de periodvis att stänga under måndagen.

Även polisen i Stenungsund skriver på Facebook att det råder extrema passköer. Därför kan inte de heller ta emot fler passansökningar under måndagen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.