Hon berättar om attacken

Uppdaterad
Publicerad

SVT har träffat en kvinna som berättar om den brutala attacken på migrantlägret i Göteborg.

Vi träffas på kvällen när mörkret lagt sig över staden. Genom kontakter har vi fått tag på en rumänsk kvinna som berättar att hon var med, natten då migrantlägret attackerades. Kvinnan berättar att hon är rädd, att hon fortfarande har ont. Hon rullar upp ena jackärmen, lindar av bandaget och visar såret på handen.

På grund av rädsla för mannen som angrep lägret har hon bett att få vara anonym.

– Det var förfärligt. Han är en mycket farlig människa, säger hon och förklarar att hon är orolig att mannen ska hitta dem där de sitter och tigger.

”Jag skrek så mycket jag orkade”

Vid lägret, nära brofästet vid Älvsborgsbron i Göteborg, bodde elva EU-migranter. Natten till lördag attackerades deras läger.

– Han skar mig i handen. Jag skrek så mycket jag orkade.

Hon berättar att angriparen var mycket aggressiv. Att alla i lägret blev rädda.

– Vi trodde inte att vi skulle överleva.

Mycket gick förlorat

Polisen har ännu inte gripit någon för dådet, men har gjort vissa fynd som en ryggsäck och en hammare.  Attacken utreds som grov misshandel och grov mordbrand.

– Vi jobbar på med förhör och spårsäkring, säger polisens förundersökningsledare Susanne Tistrand.

För de som bodde i lägret i Göteborg gick mycket förlorat. Tre husvagnar skadades varav en totalförstördes av branden. Kvinnan vi pratat med är uppgiven.

– Vad ska jag ta med mig nu? Allt som jag samlat till barnen, som skolkläder, är borta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.