Gängbråk i Ale – 15 ungdomar inblandade

Publicerad

Ett gäng på 15 ungdomar bråkade med varandra vid ett torg i Ale under måndagen. Det är samma gäng som ska ligga bakom en misshandel på en hamburgerestaurang i Ale förra veckan.
– Det är väldigt obehagligt och ligger nära den bilden vi har av kriminella gäng i övrigt, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Ett bråk har under måndagsförmiddagen inträffat vid Ale torg mellan ungdomar.

En förälder slog larm till polisen och uppgav att hans son hade blivit utsatt för misshandel och hot, under förra veckan vid en hamburgerestaurang vid Ale torg.

Enligt larmaren ska samma grupp människor i dag ha varit på torget och förberett ett bråk, genom att ha dragit upp halsbukar för ansiktet och dragit upp sina luvor.

– De här är en stor grupp människor som är 15 år eller yngre. Det är väldigt obehagligt och ligger nära den bilden vi har av kriminella gäng i övrigt, säger Stefan Gustafsson, presstalesperson vid polisen i region Väst.

Efter dagens händelsen vid Ale torg, ska en förälder lyckats förhindra en misshandel. Flera polispatruller skickades till bråket och när de anlände splittrades ungdomsgänget och sprang mot en skola.

Bråk och hot ökar

Stefan Gustafsson berättar att det den senaste tiden varit allt fler bråk, hot och misshandel vid och i skolor, samtidigt som det också inkommer hot via sociala medier allt mer ofta.

– Vi läser om allt fler sådana händelser, säger han.

Enligt polisen ska ingen misshandel ha genomförts, men de har upprättat en anmälan gällande förberedelse till misshandel.

– Ingen är omhändertagen eller gripen. Det kan möjligtvis bli en rapport eller anteckning till sociala myndigheter, säger Stefan Gustafsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer