Hotade kvinna med svärd och slog femåring – döms till fängelse

Uppdaterad
Publicerad

En man i 55-årsåldern attackerade en femårig pojke utanför en matbutik och hotade vid ett senare tillfälle en kommunanställd kvinna med svärd. Han döms nu till tre månaders fängelse för misshandel och olaga hot.

Det här skriver Borås Tidning.

Misshandeln av femåringen skedde i Herrljunga kommun förra sommaren. Pojken och hans kompis skulle panta en burk som de hade hittat då de stötte på 55-åringen utanför affären. Mannen slog barnet i bakhuvudet, tog ett hårt grepp om pojkens nacke och tryckte ned honom mot hans cykelstyre. Mannen ska också ha sagt att han skulle bryta nacken av pojken.

Några dagar senare ska mannen ha burit kniv och hotat att slå ihjäl och våldta en anställd inom hemtjänsten som besökte honom. Vid ett senare tillfälle tog han upp ett svärd och hotade en kommunanställd som kom hem till honom. Mannen ska vid båda dessa tillfällen ha varit gravt berusad.

55-åringen döms för ett fall av misshandel och tre olaga hot. Han ska dessutom betala 10 000 kronor till barnet och 5 000 kronor till kvinnan som han hotade till livet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.