Kvinnan på bilden har inget med texten att göra. Foto: TT

Hotell i Skaraborg centrum för koppleri

Uppdaterad
Publicerad

Två personer är misstänkta för koppleri och fyra män är misstänkta för köp av sexuell tjänst på ett hotell i östra Skaraborg. Brotten ska ha skett under senhösten.

Polisen i Skaraborg utreder nu en misstänkt kopplerihärva.

– Vi fick tips om det här under hösten och vi vet att brotten ägt rum från och med slutet av november till mitten av januari. Men förmodligen har verksamheten pågått även tidigare, säger Ulf E Pettersson,

Brotten ska främst ha ägt rum på ett hotell i östra Skaraborg, men polisen vill inte specificera platsen mer än så.

Två prostituerade kvinnor är målsägande

Två personer i 40-årsåldern, hemmahörande i Skaraborg, är misstänkta för koppleri. Det handlar alltså om försäljning av sexuella tjänster och att de agerat som hallickar. Offren i detta, de målsägande, är två prostituerade kvinnor.

– Jag vill inte uttala mig mer specifikt om de här kvinnorna, men jag kan säga att de inte är minderåriga, säger Ulf E Pettersson.

Eventuellt åtal under våren

Fyra män är dessutom misstänkta för köp av sexuell tjänst. Den yngste är 21 år gammal och den äldste 56.

– Alla sex misstänkta är förhörda, men de befinner sig på fri fot. Det har inte varit aktuellt att hålla kvar de här personerna, säger Ulf E Pettersson.

Nu kvarstår några förhör och sedan väntas åklagaren fatta beslut om ett eventuellt åtal för koppleri.

– Jag kan inte ge dig ett datum där, men någon gång under våren kommer det ett besked, säger Ulf E Pettersson

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.