Den misstänkte mannens advokat, Poly Jensell, har tidigare sagt till SVT att det finns naturliga skäl till att mannen påträffades i närheten av familjen. Foto: SVT

Misstänkte mördaren överklagade häktning – hovrätten säger nej

Uppdaterad
Publicerad

Mannen som misstänks för mord på en kvinna och tre barn i Gårdsten i Göteborg ska fortsatt vara häktad. Hovrätten avslår mannens överklagande.

Mannen som misstänks ha mördat sina tre barn och deras mamma häktades på lördagen. På måndagen överklagades häktningsbeslutet till hovrätten av mannens advokat Poly Jensell – och under tisdagen kom hovrättens svar.

Hovrätten avslår överklagan och i tingsrättens tidigare beslut skriver man att det dels finns risk för att den misstänkte ska undanröja bevis och att det saknas uppenbart skäl till inte häkta mannen. Mannen är på sannolika skäl misstänkt för mord.

Barnfamilj död i Gårdsten

– Jag är inte förvånad med tanke på att också tingsrätten delade min bedömning, säger åklagare Helena Treiberg Claesson.

LÄS MER: Åklagaren om misstänkta mordet i Gårdsten: ”Oerhört tragiskt”

Den misstänkte mannens advokat, Poly Jensell, har tidigare sagt till SVT att det finns naturliga skäl till att mannen påträffades i närheten av familjen.

– Han blev uppringd om att det brann i hans hem och ombads ta sig dit fort. Han ställer sig helt oförstående till dessa mycket allvarliga anklagelser, och har gett en mycket detaljerad, trovärdig och sammanhängande berättelse om vad han gjort dygnet innan branden, sa hon då.

LÄS MER: Kvinna och tre barn hittade döda

Åtal ska väckas senast 7 augusti.

– Vi vet inte exakt var mannen befann sig när gärningen begicks. Obduktionen av offren håller på i detta nu och det är först då man kan få reda på när döden inträdde. Då kan man också säga om någon har ett alibi, säger Helena Treiberg Claeson, till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Barnfamilj död i Gårdsten

Mer i ämnet