Foto: SVT

Hovrättsdom mot pedofilmisstänkt

Uppdaterad
Publicerad

Hovrätten sänker straffet för den praktikant som åtalats för grova sexbrott på en förskola i Borås, från två års fängelse till ett och ett halvt års fängelse.

I dag kom hovrättsdomen mot en 30-årig tidigare praktikant vid en förskola i Borås som i december dömdes till två års fängelse för bland annat grovt sexuellt övergrepp mot barn. Hans straff har sänkts till ett och ett halvt års fängelse.

Övergreppen riktades mot tre barn i åldern tre till sex år. I sin överklagan hävdade mannen att han är oskyldig till tre av de fyra brott han anklagats för och att tingsrätten gjort en felaktig bevisvärdering. Hovrätten friar dock mannen på en åtalspunkt om sexuellt ofredande. Hovrätten anser också att ett fall av utnyttjande av för sexuell posering inte var ett grovt brott, som Borås tingsrätt dömde för.

30-åringen dömdes i tingsrätten för grovt sexuellt övergrepp mot barn, grovt utnyttjande av barn för sexuell posering, sexuellt ofredande och försök till grovt övergrepp mot barn. Han erkänner endast poseringsbrottet men anser att det inte ska bedömas som grovt. Mannen har via sin advokat också hävdat att den rättspsykiatriska undersökning som gjordes inte visade några indikationer på pedofili.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Pedofilåtal i Borås

Mer i ämnet