Foto: Tarja Olausson

Hundpromenad mot cancer i Uddevalla

Uppdaterad
Publicerad

Runt 100 hundar med hussar och mattar samlade in 21 016 kronor under söndagen i Uddevalla när Rosa hundpromenaden arrangerades för tredje året i följd.

I ett soligt höstväder samlades runt 100 hundar och minst lika många personer i Uddevalla under söndagen för att gå den Rosa hundpromenaden. Det var tredje året i följd som detta skedde. Man gick i ungefär två timmar och allt avslutades på torget med fika.

– Ett koncept som finns lite här och var i Sverige, nu är det tredje året som vi kör det här, säger arrangören Tarja Olausson.

Vill engagera sig

Målet är att samla in pengar till Cancerfonden, och med dagens hundpromenad med en anmälningsavgift på 50 kronor, tillsammans med lite sponsorpengar, så fick man in 21 016 kronor.

– Har man träffat cancer så vill man engagera sig. Det är ett sätt att göra något om man haft vänner och anhöriga som haft cancer, säger Tarja Olausson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.