Jeanette ”Bad intention” Svensson, Skene AK var trots förlust nöjd med resultatet. Foto: SVT

Hundratals kvinnor boxas i Borås

Uppdaterad
Publicerad

Hundratals kvinnor från 31 nationer möts i Borås i helgen för att avgöra vem som går segrande ur The Golden Girl Championship. Jeanette Svensson från Skene AK, rankad femma i Sverige gör sitt andra år i tävlingen.

– Hon slår som en häst sparkar, säger arrangören och tränaren Ray Husac.

Världens största boxningsturnering för kvinnliga amatörboxare hålls överraskande nog i Borås. The Golden Girl Championship, som hålls för elfte året i rad, har i år 330 anmälda boxare från 31 olika länder.

– Vi slår ju nya deltagarrekord i princip varje år. Staden ligger bra till geografiskt för svenska boxare och närheten till Landvetter gör det otroligt smidigt för större delen av världen att ta sig hit, säger Ray Husac.

Hålls i Boråshallen

Turneringen hålls i Boråshallen 31 januari – 2 februari med elitgalan under lördagskvällen. Lokala amatörboxaren Jeanette ”Bad intention” Svensson är en av favoriterna.

- Jag förlorade resultatmässigt, men det var en stor vinst för mig själv att kliva upp i ringen idag för jag har haft lite förkylning att handskas med den här veckan.

Den här tävlingen lockar mycket tufft motstånd från hela världen, är det bra eller dåligt?

– Det är fantastiskt roligt och ger mycket driv att få möta internationellt motstånd. Jag ser fram emot det även nästa år,  säger Jeanette Svensson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.