Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Jon-Erik Turner uppmanades att använda lägenheten som förråd. Foto: SVT

Hyresgäster skulle ha lägenheten som förråd under renovering

Publicerad

Jon-Erik Turner i Hammarkullen fick en för tidig julklapp av sin hyresvärd, det kommunala bolaget Bostadsbolaget. De skulle renovera hans och hans grannars källarförråd. Det fanns dock ett aber – hyresgästerna skulle själva tömma förråden och förvara sakerna i sina lägenheter till renoveringen var klar i mars.

Den första advent fick hyresgästerna på bredfjällsgatan i Hammarkullen ett brev från Bostadsbolaget. ”Nya säkrare förråd i källaren” lydde rubriken, men informationen de fick var att de själva skulle tömma källarförråden och förvara sina saker i lägenheten tills renoveringen var klar – i mars. Allt som inte var undanplockat innan den 3 januari skulle Bostadsbolaget slänga.

Jon-Erik Turner, som bor i en etta där, tyckte att det var mycket märkligt.

– Det står rätt av att om grejerna inte är urplockade den tredje januari så slänger vi grejerna. Det får de ju inte göra. Lagen säger att de måste förvara sakerna i tre månader, säger han.

Bostadsbolaget: ”Missuppfattade informationen”

I informationsbrevet från Bostadsbolaget står det att ”Bostadsbolaget har tyvärr ingen möjlighet att förvara sakerna från förråden, så vi ber er att förvara dessa i er lägenhet tills förråden är klara.”

Men efter att SVT Nyheter Väst har träffat Jon-Erik och kontaktar Bostadsbolaget, ändrar de sig och säger att de visst kan hjälpa till med tömning och förvaring.

– Den som skrev detta och har antingen fått fel information eller missuppfattat informationen. Så det hoppas jag verkligen aldrig kommer hända igen, säger Malin Pethrus, presskommunikatör Bostadsbolaget.

Se Jon-Erik Turners överfulla källarförråd och hör hans tankar i klippet ovan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer