Arkivbild. Foto: SVT

IAC i Färgelanda permitterar 400 anställda

Uppdaterad
Publicerad

400 anställda på fordonsföretaget IAC i Färgelanda korttidspermitteras. Detta på grund av att de tre stora kunderna Volvo Cars, AB Volvo och Scania stoppat sin verksamhet.

– Det är en otroligt tråkig situation som vi, och resten av landet, befinner oss i, säger Roger Fred, platschef på IAC Färgelanda.

Beslutet, som P4 Väst först rapporterade om, togs efter förhandlingar med IF Metall. Av de 411 anställda på fabriken så permitteras nu 400. Det innebär att de går ner till 40 procents arbetstid.

– Vi har gjort det här i samråd med facket, och det har varit väldigt bra kommunikation. Sen finns det självklart en allmän oro kring vad som kommer hända, precis som i hela samhället, säger Roger Fred.

Coronaviruset i Västsverige

Hur IAC:s framtid ser ut vill han inte spekulera i, och menar att man nu noga följer den dagliga utvecklingen hos kunderna.

– Det måste vi göra så att vi kan anpassa vår verksamhet efter det framöver, säger Roger Fred.

Det här innebär korttidspermittering – förklarat på 60 sekunder

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronaviruset i Västsverige

Mer i ämnet