Supporterramsorna antydde att AFC är ett köpelag som inte borde spela i allsvenskan. Foto: TT

IFK Göteborg tar avstånd från hatramsor

Uppdaterad
Publicerad

IFK Göteborg tar avstånd från supportrarnas hånfulla ramsor och banderoller mot den allsvenska nykomlingen AFC Eskilstuna under måndagens match på Gamla Ullevi.

”Det är givetvis så att vi kraftigt tar avstånd från delar av det som ropades under matchen”, säger klubbdirektör/sportchef Mats Gren till klubbens webbplats.

Där skriver Blåvitt att det inte enbart var positiv atmosfär från läktarhåll utan också ”ordval som föreningen aldrig kommer att stå bakom och som är långt bort från de värderingar vi står för”.

Banderoller, som ”Byter stad varannan dag — ingen vill veta av ert skitlag”, och supporterramsorna antydde att AFC är ett köpelag som inte borde spela i allsvenskan.

Bortalagets buss attackerades

Efter matchen, som slutade 1—1, attackerades AFC-supportrarnas hyrda minibuss. Eskilstuna-lagets målvakt Tim Erlandsson ställde upp och betalade kostnaden för skadorna.

– Deras pengar ska gå till supporterresor och att stötta oss på olika sätt. Inte till sånt här, säger han till SVT Nyheter Sörmland.

– Det här kändes naturligt och som ett sätt för mig att visa uppskattning.

AFC Eskilstuna har också bestämt att supporterklubbens medlemmar får gå gratis på hemmamatcherna resten av säsongen, skriver klubben på sin webbplats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.