Polisen har spärrat av fastigheten. Foto: TT

Inbrottsmördare fortfarande på fri fot

Publicerad

I mars mördades en man i sin lägenhet i Högsbo. Men det finns fortfarande ingen misstänkt för dådet.

Med tre månaders mellanrum attackerades två män nattetid i sina lägenheter, båda två belägna i området Högsbo i Göteborg. Den ena mannen, som attackerades i december överlevde skadorna och en förundersökning gällande mordförsök inleddes.

Den andra mannen som attackerades i mars avled av skadorna, och händelsen rubriceras som mord. Det var bara ett par veckor efter det mordet som polisen började arbeta utefter en teori att det är samma gärningsman, men om så verkligen är fallet är fortfarande in klarlagt.

– Det som tyder på att det kan vara samma gärningsman är tillvägagångsättet och att det båda attackerna skett i samma område. Men det är fortfarande inget som är klarlagt, berättar Göran Sundström, förundersökningsledare på grova brott.

Ingen skälig misstänkt

Det finns fortfarande ingen skälig misstänkt, men utredning fortsätter. Bland annat med de många tips som kommit in till polisen.

– Det spreds oro i området vilket gjorde att många ringde in om allt misstänkt de såg. Men vi fick även in en del tips om personer som betett sig avvikande, det är fortfarande något vi tittar på.

Finns det någon gärningsmannaprofil?

– Nej, det finns inget sådant alls i nuläget, vi vet inte vilken typ av person det är. Men vi arbetar fortsatt med fallet, även om det inte är lika intensivt. Lägenheten är fortfarande avspärrad och teknikerna var i lägenheten så sent som i går, säger Göran Sundström.

Enligt Sundström finns ingen plan att häva avspärrningen av lägenheten inom det närmsta.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.