Polisens tekniker arbetar på platsen utanför en festlokal i Mölnlycke utanför Göteborg där en skottlossning inträffade på lördagskvällen. Foto: Adam Ihse/TT

Två kvar på sjukhus efter Mölnlyckeskjutning

Uppdaterad
Publicerad

Det är två personer kvar på sjukhus efter lördagens skjutning i Mölnlycke. De personer som nyligen släpptes är fortsatt misstänkta.

Det var i lördags kväll som en omfattande skottlossning skedde i en lokal i ett industriområde i Mölnlycke. Som SVT tidigare berättat arbetar polisen efter teorin att händelsen var en uppgörelse mellan ett lokalt gäng och personer med kopplingar till Hells Angels.

Hela åtta personer skadades i skottlossningen och minst en av dem mycket allvarligt. Två är fortfarande kvar på sjukhus.

Men efter att samtliga 12 som anhölls under söndagen har släppts har polis och åklagare varit fåordiga.

Det har i flera medier förekommit uppgifter om att Hells Angels-medlemmar från utlandet skulle vara på väg mot Göteborg och att det finns en risk för hämndaktioner efter lördagens händelse. Men Erik Nord, chef för Polisen i Storgöteborg, vill inte kommentera det i detalj.

-  Jag kan varken bekräfta eller dementera. Men vi kan inte bortse från risken med ytterligare våldsbrott. Och vi har hopp om att kunna avstyra ett nytt våldsbrott, säger Erik Nord.

Finns en hotbild

Det är fortfarande två personer kvar på sjukhuset, och polisen har viss bevakning då det kan finnas en hotbild mot dem. Polisen hanterar det fortfarande som en särskild händelse.

I tisdags släpptes alltså samtliga tolv män som suttit anhållna misstänkta för inblandning i skjutningen, då det inte fanns tillräckligt med bevisning för att hålla de frihetsberövade. Men enligt åklagaren och förundersökningsledaren Håkan Johansson är inte misstankarna helt avskrivna än. 

– Utredningen fortsätter med analys av teknisk bevisning, spår och annat. Det kommer vara fortsatta förhör. Vi får se om utredningen kan stärka bevisningen mot någon av dem, säger han.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.