Här på Resecentrum i Skövde skedde attacken. Foto: SVT

Ingen häktning efter polismisshandel i Skövde

Uppdaterad
Publicerad

Båda männen som greps efter misshandeln av en civilklädd polisman i Skövde i onsdags har nu släppts.

Det var på onsdagskvällen som polisen fick larm om att det uppstått en stökig situation vid bussterminalen på Resecentrum i Skövde.

Ombord på en buss hade någon form av bråk brutit ut.

Skövde

Blev attackerade

När den första polispatrullen kom fram för att lugna ned situationen blev de attackerade av ett gäng.

– En polisman från patrullen ligger nu på sjukhuset. Han har blivit utsatt för våld mot överkroppen och huvudet. Det har inte förekommit några tillhyggen, vad vi vet, berättade Morten Gunneng vakthavande befäl vid polisregion Väst.

Hjärnskakning

Skaraborgs sjukhus meddelade att polisen som misshandlades slogs medvetslös.

– De uppgifter jag har är att den här personen var avsvimmad en stund. Han fick också några tänder utslagna och drabbades av en hjärnskakning, säger Jan Nyman, kommunikatör på Skaraborgs sjukhus.

Fortfarande misstänkt

Två personer greps och på fredagen ville åklagaren häkta en huvudmisstänkt 30-årig man. Men Skaraborgs tingsrätt ansåg inte att det fanns tillräckliga skäl för det och han släpptes. Den andre mannen är släppt sedan tidigare.

30-åringen är fortfarande misstänkt för grov misshandel och grovt våld mot tjänsteman.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Skövde

Mer i ämnet