Foto: SVT

Ingen sprängladdning hittad i brinnande bil

Publicerad

Polisen har varken hittat någon sprängladdning eller spår av sprängladdning efter den tekniska undersökningen av den bil som brann i Västra Frölunda under tisdagskvällen.

Det var vid 18.30-tiden under tisdagskvällen som polisen fick in ett larm om att en bil brann vid Marconihallen i Västra Frölunda. Ett vittne beskrev smällen till SVT som ”en jordbävning”. Polisen spärrade av vägen och uppmanade boende i närheten att stanna hemma. Även bombskyddet tillkallades.

Polisen meddelade senare att man inlett en förundersökning om försök till mord.

Inget spår av sprängladdning

Polisen meddelar nu att det som framkommit vid polisens brottsplatsundersökning och den pågående tekniska undersökningen av bilen är att varken sprängladdning eller spår av sprängladdning hittats.

– Brottsrubriceringen är fortfarande försök till mord. Den tekniska undersökningen är ännu inte klar men i nuläget är det inget som pekar på att det funnits någon sprängladdning i bilen, säger Stefan Gustafsson, polisens presstalesperson i region Väst.

Förundersökningen och den tekniska undersökningen fortsätter.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.