Hör Ajmal Esmaty om vad han tror göra att fler får rätt jobb snabbare. Foto: SVT

Ingenjören Ajmal fick jobb efter projekt

Publicerad

Ajmal Esmaty flydde från Afghanistan till Sverige 2013. Efter ett projekt har han nu fått jobb på som ingenjör på NCC i Göteborg.
– Det betyder mycket, säger han.

Ajmal Esmaty var utbildad ingenjör med flera års yrkeserfarenhet när han lämnade Afghanistan. Genom ett projekt har han nu fått jobb på NCC. Projektet är ett samarbete mellan NCC, Arbetsförmedlingen och Kunskapsskolan och riktar sig till utrikesfödda ingenjörer som vill arbeta inom byggproduktion.

Teori och praktik

För att söka till projekt krävs att deltagarna är inskrivna på arbetsförmedlingen och att de har en grundläggande förståelse för det svenska språket.

Utbildningen sträcker i över 30 veckor där teori varvas med praktik. Deltagarna får till exempel lära sig hur det fungerar på en svensk arbetsplats.  Målet med utbildningen är att göra deltagarna anställningsbara efter avslutat program.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer