Inget åtal mot polis som sköt knivman

Uppdaterad
Publicerad

I juni knivskars en polis i samband med ett ingripande i Angered i Göteborg. En annan polis sköt då knivmannen i bröstet. Nu kommer beskedet att den förundersökning om tjänstefel som polisens användning av skjutvapen föranledde läggs ned, skriver Göteborgs-Posten.

”Det har med hänsyn till den uppkomna situationen inte varit uppenbart oförsvarligt av polis att avlossa verkanseld mot X”, står det bland annat i beslutet från Särskilda åklagarkammaren, som konstaterar att polisen handlat i nödvärn.

Polisen attackerades

Händelsen inträffade när polis larmades till en lägenhet där en kvinna blivit misshandlad. När patrullen kom fram attackerades en av poliserna av en knivbeväpnad man, varpå en kollega avlossade ett skott.

Den misstänkte gärningsmannen, en man i 50-årsåldern, skadades allvarligt men inte livshotande. Han är misstänkt för grov misshandel och försök till mord.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.