Larmet kom på söndagsförmiddagen om en person som flöt i ån i Tidaholm. Foto: SVT

Man hittades drunknad i ån i Tidaholm

Uppdaterad
Publicerad

En man drogs upp ur ån Tidan i Tidaholm under söndagsförmiddagen. Han fördes i ambulans till sjukhus och vid 13-tiden bekräftade polisen att mannen avlidit.

Vid 09.20 på söndagsförmiddagen fick räddningstjänsten ett larm om drunkning i Tidaholm.

– En person låg och flöt i vattnet, säger Christian Carlsson, stabsbrandmästare vid räddningstjänsten.

Räddningstjänst, polis och ambulans skickades till platsen.

– Det gjordes återupplivningsförsök på plats och sedan fördes personen till sjukhus i ambulans.

Oklart vad som hänt

Vad som ska ha skett är i nuläget oklart. Enligt polisen hittades mannen under omständigheter som gör att de i nuläget tror att mannen drabbats av sjukdom eller olycksfall i samband med kräftfiske.

Tidigare på söndagen sa Christian Carlsson, på räddningstjänsten så här:

– Vi tror att det har hänt rätt så nyligen, i närtid till att personen hittats, och vi tror inte att det varit någon som varit försvunnen, säger Christian Carlsson.

Vid 13-tiden gick polisen ut med information om att mannen, som är i 65-årsåldern, är avliden. Anhöriga är underrättade.

Inte samma person som polisen eftersökt

Den 65-årige mannen i Tidan är inte samma person som polisen sedan tidigare eftersökt i samband med ett försvinnande i Tidaholm under lördagskvällen. Den mannen är ännu inte hittad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.