Insatsstyrka grep man i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

Polisens regionala insatsstyrka grep, med dragna vapen, en man i 35-årsåldern på en hamburgerrestaurang i Göteborg på söndagskvällen. Senare under söndagskvällen anhölls mannen och transporterades till Alingsås.

Gripandet skedde efter att en polishelikopter lokaliserat mannens bil utanför restaurangen. Han misstänks ha begått flera grova brott i Alingsås tidigare under dagen.

– Det gäller grovt olaga tvång, olaga frihetsberövande, grov stöld och tillgrepp av fortskaffningsmedel, säger Jens Christensen, vakthavande befäl vid polisen.

Nyhetsöversikt i Väst

Christensen vill inte gå in närmare på brottens natur, och utredningen ligger nu hos förundersökningsledaren i Alingsås.

Mannen har anhållits

– Det är flera målsägande inblandade och vi har inte hört alla än, så förundersökningsledaren har bett mig att vara sparsam med information, säger han.

Den gripne mannen har nu transporterats till Alingsås och anhölls under söndagskvällen.

Orsaken till att insatsstyrkan användes vid gripandet handlar till stor del om hur mannen uppträtt under dagen.

– Det var med tanke på den brottslighet han misstänks för och den farlighet han uppvisat som vi tog beslutet att insatsstyrkan skulle stå för gripandet.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Nyhetsöversikt i Väst

Mer i ämnet