Flera inställda och försenade tåg i Väst

Uppdaterad
Publicerad

Från midnatt och fram till klockan 10.00 kommer alla tåg på sträckorna Uddevalla – Strömstad och Varberg – Borås vara inställda. Anledningen är att SMHI har gått ut med en varning för kraftiga vindar och höga vattenflöden.
Buss ersätter de inställda tågen.

Det är som bekant milt januariväder med lågtryck som avlöser varandra. Under flera dagar har det varit blåsigt – och blåsten fortsätter. Inatt ställs alltså tåg in på grund av de hårda vindarna.

– Vid risk för vindar över 25 m/s så ställer vi in tågtrafiken, man bedömer att dessa sträckor är utsatta för en större risk för starka vindar och det finns risk för att kontaktledningar kan komma till skada, meddelar Trafikverket.

Elfel skapar förseningar under onsdagsmorgonen

Under onsdagsmorgonen ledde ett elfel på Göteborgs centralstation till att flera avgångar ställdes in. Störningarna påverkade främst tågen mot Kungsbacka-Halmstad och Borås-Kalmar. Trafikverket meddelade strax efter klockan sju på onsdagsmorgonen att felet var åtgärdat, men att det under förmiddagen kommer att förekomma förseningar till och från Göteborgs centralstation.

– Just nu är många tåg påverkade, vi vet inte riktigt hur många det är, säger Camilla Hult, presskommunikatör på Trafikverket.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer