Lunch- och middagsbjudningar diskuteras i mejl mellan en tidigare chef på Intraservice och en av kommunens största leverantörer. Foto: Montage/TT

Intraservice-skandalen växer: Handfull tjänstemän utreds

Uppdaterad
Publicerad

Kommunala Intraservice meddelade nyligen att man vill sparka en tidigare chef på förvaltningen. Nu uppger högsta chefen att man utreder om fler medarbetare haft olämpliga relationer med leverantörer.

Under hösten har Göteborgs stad gått igenom e-postmeddelanden mellan en tidigare chef och en av kommunens största leverantörer. Bland mejlen hittade man lunch- och middagsbjudningar, och diskussioner om fotbollsbiljetter. Den tidigare chefen är avstängd och riskerar att få sparken. Men nu meddelar tillförordnande förvaltningsdirektören Håkan Sundkvist att fler personer utreds.

– I de här mejlen vi tittat på kan vi se att fler personer funnits med i de här konversationerna. Därför vill vi se om det finns fler som betett sig oprofessionellt i förhållande till den här leverantören, säger han.

Kritik mot Intraservice

LÄS MER: Tre Las Vegas-resor på tre månader

Enligt Sundkvist handlar det om en handfull personer som Göteborgs stad nu ska titta närmare på. Men han vill inte anklaga någon av dem för några fel ännu.

– Det kan ju i vissa fall vara så att man fått en kopia på ett mejl, och då är man nödvändigtvis inte skyldig till att ha gjort något fel. Men det är det här som vi ska titta på.

Flera tjänstemän och chefer förekommer

SVT Nyheter Väst har gått igenom en stor mängd e-postmeddelanden mellan den avstängde chefen och en leverantör och som Göteborgs stad tidigare bedömt som tveksamma eller olämpliga. I e-postmeddelanden förekommer tjänstemän och chefer på flera förvaltningar inom Göteborgs stad.

– I mejlkonversationerna ser man mejl som handlar om resor och annat. Det finns program för resor som inte varit okej. Med tanke på att vi är en offentlig förvaltning har vi andra krav och regler kring de här frågorna som man måste respektera.

LÄS MER: Chef godkände ”blanka” reseansökningar

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Kritik mot Intraservice

Mer i ämnet