Foto: SVT

Dödsexplosionen chockar Biskopsgården

Publicerad

Saida Hussein Moge, fritidspolitiker för Socialdemokraterna och boende i Biskopsgården, är chockad efter nattens händelse.

Det var vid kvart över tre på måndagsmorgonen som en explosion inträffade i Biskopsgården, och en åttaårig pojke dog.

– När jag läste på mobilen och såg bilderna tänkte jag ”vad är det för värld vi lever i”, säger hon.

– Jag ringde runt i morse till folk i området. Alla är rädda och skakiga och vill besöka familjen för att se hur de mår. Jag kommer att besöka familjen och området i kväll efter jobbet.

”Jag skakar fortfarande”

Saida Hussein Moge har i många år arbetat för att minska segregationen och förbättra villkoren för boende i Biskopsgården.

– Det är en tragisk händelse. Jag skakar fortfarande. Det är som att jag sett explosionen själv. Som förälder blir man skakad när barn är inblandade.

Saida Hussein Moge säger att det är för tidigt att dra några slutsatser om händelsen innan man vet vad som har hänt. Om det skulle vara ett attentat med avsikt att skada hoppas hon att det inte kommer att leda till fler hämndaktioner.

– Jag tror inte det, om polisen gör sitt jobb och folk vittnar. Vi bor i ett land där det finns lagar och regler.

Vill se kraftiga åtgärder

Hon säger att kraftiga åtgärder måste till för att få en förändring i området och för att förhindra att unga rekryteras av kriminella gäng.

– Många politiker är bra på att skriva vackra ord i motioner men ingen bor här och det är nästan ingen som kommer hit om de inte blivit inbjudna eller när det är val. Om man ska jobba efter ett jämlikt Göteborg måste Biskopsgården inkluderas.

– Biskopsgården har drabbats många gånger av hemska händelser. Men vilka var de kriminella innan? De var vanliga ungdomar som gick i skolan och spelade fotboll. Man har förvandlat guld till sand.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Pojke dödad av handgranat

Mer i ämnet