Jägare fortsatt försvunnen utanför Svenljunga – stor sökinsats

Uppdaterad
Publicerad

En man i 70-årsåldern har anmälts försvunnen efter att ha varit ute på jakt med sin hund i Svenljungatrakten. På söndagen meddelade polisen i Göteborg att ärendet övergick till polisen i Borås och att räddningsinsatsen var avslutad.

– Missing people och ideella dykare kommer eventuellt att fortsätta söka på söndagen, säger polisen presstalesperson Peter Adlersson till SVT Nyheter Väst.

Under fredagen anmäldes en jägare försvunnen. Han hade inte kommit tillbaks efter att ha varit och jagat med sin hund i Svenljungatrakten.

– Anhöriga anmäler honom försvunnen vid 15.30-tiden. Mannen skulle ha varit hemma några timmar tidigare. Vi börjar söka och anhöriga hittade hans hund, säger polisens presstalesperson Peter Adlersson.

En stor sökinsats startades där polis och räddningstjänst och frivilliga deltar. Man sökte till en början med drönare, helikopter och hund.

– Vi vet inte vad som har hänt. Det här är mitt ute i skogen vid en sjö så räddningstjänst har haft dykare på plats också, säger Peter Adlersson.

Ny sökinsats på lördagen efter jägaren

Sökinsatsen pausades under natten och återupptogs på morgonen med fullt pådrag, men ännu har inte mannen hittats.

– Det är helikopter är uppe, flera patruller och hundpatruller är på plats samt sjöpolisen. Det är sjöar i området så under dagen bör räddningstjänsten och dykare ansluta, säger Peter Adlersson.

Sökinsatsen avslutades på lördagskvällen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.