En person ska enligt uppgift vara anhållen i sin frånvaro efter gårdagens skottlossning i Guldheden i Göteborg. Foto: SVT

Tonåring misstänks för mordförsök

Uppdaterad
Publicerad

Fortfarande är ingen gripen efter skottlossningen i Guldheden i Göteborg under måndagen. En person har anhållits i sin frånvaro. Enligt uppgifter till SVT rör det sig om en pojke i övre tonåren.

Det var kring lunchtid på måndagen som vittnen hörde flera knallar nära Doktor Fries torg i Guldheden. Måltavlan var enligt vittnesuppgifter en man i 20-årsåldern och en person ska ha setts fly från platsen.

Under måndagen genomfördes, enligt uppgifter till SVT, minst en husrannsakan på en adress som är kopplad till en pojke i övre tonåren från Göteborg. Enligt en annan källa tros tonåringen vara den som avlossade skotten.

Han är tidigare dömd för flera brott, bland annat misshandel och rån.

Polisen bekräftar på tisdagen att man har en misstänkt för skottlossningen.

– En person är anhållen i sin frånvaro, och i morse var han fortfarande på fri fot. Mer än så vet jag inte, säger polisens presstalesperson Thomas Fuxborg.

Många förhör

Skottlossningen skedde i ett hårt trafikerat område och den ledde bland annat till störningar i kollektivtrafiken då en spårvagnshållplats spärrades av.

Polisen fann hylsor vid platsen. Under måndagen förhördes ett antal vittnen och en teknisk utredning genomfördes. Mannen som tros vara måltavlan för skotten ”säger inte mycket” enligt polisen.

Brottsrubriceringen är försök till mord.

Nedan ser du ett klipp med vår reporter som var på plats strax efter skottlossningen ägde rum på måndagen:

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.