Jesper Wahlström mötte vargen på sin åker Foto: privat

Jesper mötte vargen på åkern: ”Jättehäftig upplevelse”

Publicerad

Vid sjutiden på tisdagskvällen fick Jesper Wahlström oväntat sällskap på åkern utanför Hjo. En varg, med ett till synes stort intresse för traktorer, tittade nämligen förbi.

– Jag jagar mycket och brukar ha koll på spår så jag vet ungefär vilka djur som rör sig i området. Men jag har aldrig sett ens något spår av varg förut, säger Jesper Wahlström.

Vargen verkade inte skrämmas det minsta av traktorn utan kom tillbaka flera gånger och sprang jämte.

– Han var nog nyfiken på traktorn, säger Jesper Wahlström.

Blandade känslor

Hur häftigt det än var att stöta på en varg, så var det blandade känslor för Jesper wahlström.

– Jag tänker ju på mina får och mina hundar. Det är knappt man vågar släppa hunden i skogen nu. Det är flera lantbrukare i området som har hört av sig och som också  är oroliga för sina djur. Men samtidigt är det en jättehäftig upplevelse att få se den.

Viltspårare på Länsstyrelsen i Västra Götaland, som sett filmen, bekräftar att det med all sannolikhet är en varg som Jesper Wahlström har filmat, enligt Sveriges Radio P4 Skaraborg.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.