Starta klippet för att se när Jessica Öhrn återvänder till sin gamla lägenhet på Övre Husargatan. Foto: SVT

Jessica känner sig otrygg: ”Brasan på jobbet ger mig rysningar”

Uppdaterad
Publicerad

I dag har det gått en månad sedan Jessica Öhrn vaknade upp av en kraftig dubbelsmäll. Klockan var strax innan 5 på morgonen och en stund senare hoppade hon och hennes man ner från balkongen med hjälp av lakan för att undkomma brandröken.

I klippet ser du när Jessica Öhrn återvänder till sin gamla lägenhet. Hör hur explosionen påverkat henne.

Direkt efter explosionen gick Jessica yrvaken ut på balkongen, och där tror hon sig ha sett den misstänkte gärningsmannen med ett slangliknande föremål i handen.

– Han går väldigt lugnt och sansat, och i det skeendet står jag bara och tänker ”säg någonting, gör någonting, vad är det som har hänt?, säger hon.

Otrygg av höga ljud

Tiden efter explosionen har kantats av en känsla av otrygghet för Jessica. Hon berättar att hon och hennes man funderat på om de ska stanna kvar i Göteborg, och att vänner och familj ringt och bett dem flytta. Känslan av otrygghet kommer ofta, och det kan röra sig om allt från högljudda ljud till dofter.

– På min arbetsplats finns en öppen brasa. Den doften är mysig och härlig men idag är det annorlunda, när den släcks ner så kommer en speciell doft och då får jag nästan rysningar i hela kroppen, berättar hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.