Henrik Munck Foto: Miljöpartiet

JK inleder förundersökning mot Trafikkontoret

Publicerad

Nu inleder Justitiekanslern en förundersökning mot Trafikkontoret i Göteborg, för att undersöka om det stämmer att den politiske vilden Henrik Munck har efterforskat källor vid ett sammanträde. Något han har anklagats för.

Det var GT som förra veckan avslöjade att den före detta miljöpartisten, numera demokraten Henrik Munck anklagades för att  ha efterforskat källor i samband med ett möte. Enligt anklagelserna ska Munck ha efterfrågat vem som lämnat vissa uppgifter till en tidning.

Nu har Justitiekanslern (JK) beslutat att inleda en förundersökning och har utsett vice chefsåklagare Karl-Erik Esbo, Göteborgs åklagarkammare som förundersökningsledare.

Enligt JK innebär förundersökningen att det är Trafikkontoret som utreds.

– Vi betonar att JK nu gör undersökning mot Trafikkontoret, inte en enskild person, säger Josefin Hagdahl, föredragande på JK till SVT Nyheter Väst.

Munck förnekar brott

Att efterforska källor är ett brott mot grundlagen. Henrik Munck själv förnekar att han försökt att efterforska källor och har i sin tur själv polisanmält socialdemokraternas toppnamn Shahbaz Khan för förtal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer