I en presskonferens under tisdagen meddelades det att kommunalrådet Johan Nyhus, (S), avgår. Foto: SVT

Johan Nyhus: Jag vill gå vidare

Uppdaterad
Publicerad

Kommunalrådet Johan Nyhus, (S), väljer efter 13 år att avgå. Enligt honom själv är det för att ”han känner sig färdig med politiken”.

– Det är helt enkelt så att jag har jobbat i 13 år som heltidspolitiker och att jag känner att det räcker. Jag vill gå vidare, säger Johan Nyhus.

Enligt Nyhus är det inget särskilt som ligger bakom beslutet som han ska ha tagit i samråd med familjen.

– Jag ska söka jobb och göra något annat. Jag var beredd att sitta mandatperioden ut men känner att det är bättre att lämna innan valrörelsen drar igång på allvar.

”Har inte med kritiken att göra”

Avgången ska inte ha något att göra med skandalerna inom Intraservice. Johan Nyhus har haft ansvar för trafik och stadsbyggnad.

Har det något med den kraftiga kritiken mot Västlänken att göra?

– Nej inte alls. Jag har alltid sagt att politik är att debattera, jag har inget emot det. Att jag nu går är bara för att jag vill göra andra saker.

Vad han ska göra är inte klart.

– Vi får se. Jag har fått en del erbjudanden tidigare inom näringslivet men jag känner att det inte är bra att gå direkt dit utan att jag behöver lite karens. Vi får se vad som händer, säger han.

Johan Nyhus slutar formellt den sista mars. Han ersätts av 38-årige Shahbaz Khan.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer