Jonas Andersson (L) är en av de tyngsta politikerna i Västra Götalandsregionen som ansvarig för hälso- och sjukvårdsstyrelsen. Foto: Pressbild Västra Götalandsregionen

Jonas Andersson (L) lämnar – efter 17 år i politiken

Uppdaterad
Publicerad

Under söndagen meddelade liberalen Jonas Andersson i sociala medier att han vill lämna sina uppdrag i höst. Han slutar som regionråd, gruppledare och ordförande för hälso- och sjukvårdsstyrelsen i höst.

– Det här har funnits med mig ett tag och nu var det dags att tacka för mig, säger han.

Regionpolitikern har varit aktiv inom politiken i 17 år och är en av de tyngsta politikerna i Västra Götalandsregionen som ansvarig för hälso- och sjukvårdsstyrelsen. Men 55-åringen har beslutat sig för att lämna till hösten. Vem som kommer att efterträda honom är inte klart.

Vad ska du göra istället?

– Andas. Jag ska prioritera min egen hälsa istället för andras. I början av mandatperioden behövde jag en bypass-operation, alltså en kranskärlsoperation och känner att jag behöver ta hand om mig själv, säger Jonas Andersson (L).

Fortsätter i Gais

Han berättade under söndagen för Liberalernas fullmäktigegrupp att han vill lämna sina uppdrag. Därefter skrev han samma sak på sociala medier.

Sitt uppdrag som ordförande för fotbollsklubben Gais behåller han dock.

Vill jobba med sjukvård

Den 1 oktober kliver Jonas Andersson av – lagom till att nästa valrörelse startar.

Stänger du dörren helt för politiken?

– Just nu har jag inga tankar på att komma tillbaka, men man ska aldrig säga aldrig. Det finns också andra sätt att jobba med sjukvård även om man inte är politiker. Jag tycker ämnet är väldigt intressant och viktigt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer