Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör hur Jonas Attenius (S) reagerar på barnen berättelser i klippet. Foto: SVT

Jonas Attenius (S) reagerar på skjutningarna nära skolan i Biskopsgården

Publicerad

Jonas Attenius (S), tillträdande ordförande i kommunstyrelsen, reagerar starkt på SVT:s kartläggning av skolnära skjutningar och barnens berättelser från Ryaskolan i Biskopsgården i Göteborg.

– Det är naturligtvis förfärligt att vi har 13-åringar som får göra en riskbedömning i sin vardagsmiljö för att undvika att utsättas för saker, säger han.

Tidigare i veckan har SVT berättat att sju skjutningar skett inom 500 meter från Ryaskolan i Biskopsgården de senaste tre åren.

Flera elever som SVT Nyheter Väst pratat mer berättar att de är väl medvetna om riskerna i området men att de känner sig trygga på Ryaskolan bland lärare och sina kompisar.

– Ibland när det händer mycket saker så börjar man tänka ”finns det någon som bryr sig om det här, som tänker på det här, eller ska göra något åt det här, säger

Hör barnen på Ryaskolan berätta om skjutningarna i området och hur det påverkat dem i klippet.

Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Barnen om skjutningarna: ”När man växer upp i Biskopsgården har man lärt sig hur man ska hantera olika saker” Foto: SVT Amanda Gustafsson

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.