Foto: SVT

Kändiskampanj ska sprida coronakunskap i förorten

Publicerad

En ny kampanj har lanserats för att begränsa smittspridning av Covid-19. Kampanjen är särskilt riktad till människor som i första hand inte pratar svenska. En mängd olika kändisar och idrottspersonligheter pratar på bland annat somaliska, persiska och assyriska om vikten av att tvätta sig rätt, att nysa i armvecket och att begränsa sina sociala kontakter.

Elitidrottaren Mustafa ”Musse” Mohamed från Ljungskile har spelat in en video på somaliska. Han är en av flera andra kända personligheter som försöker sprida information om Covid-19 ut mot människor med andra språk. Han hoppas att det ska få fler att inse allvaret och begränsa smittspridningen.

Mustafa Mohamed har fått ställa in en träningsresa och flera stora tävlingar under våren, på grund av coronaviruset. Men han är själv inte orolig för att smittas, utan för de ekonomiska konsekvenserna som slår mot samhället i stort.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.