Foto: SVT

Kidnappade kvinnan hittad vid liv

Uppdaterad
Publicerad

Den kvinna som misstänks ha kidnappats av flera män i Göteborg på annandagen är nu hittad. Hon hittades gåendes på E4:an mellan Ödeshög och Mjölby.

– Vi fick ett tips från någon som sett kvinnan gå ute på vägen vid klockan sju i morse, säger Jenny Widén, polisens presstalesperson på lördagsförmiddagen.

Enligt uppgifter till Aftonbladet var kvinnan blodig och hade händerna bundna med buntband när en man stannade och lät henne vänta i hans bil på polisen. Kvinnan som är i 50-årsåldern fördes till sjukhus för kontroll.

Polisen har sedan tidigare inlett en förundersökning gällande människorov och mordförsök, efter att flera män ska ha misshandlat kvinnans man och kidnappat kvinnan på annandagen. Misshandeln skedde utomhus, i östra delarna av Göteborg. Männen tog med sig kvinnan i en bil, enligt uppgifter en skåpbil.

Oklart om de känner varandra

Mannen misshandlades med kniv och har förhörts av polisen.

– Men jag har inga uppgifter om vad som sagts i förhören. Jag kan heller inte gå in på huruvida paret kände de här personerna, säger Jenny Widén.

I nuläget är ingen gripen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.