Vägen skulle inte öppnats menar projektledaren på Trafikverket Fredd Larsson. Foto: Privat/SVT

Fel vid vägarbete: Klagomålen om förstörda bilar strömmar in

Uppdaterad
Publicerad

Ett fyrtiotal klagomål och frågor har kommit in till Trafikverket efter att ett vägarbete gick fel på Riksväg 40 mellan Bollebygd och Borås. Bilförare vittnar om totalförstörda däck och stenskott.

Det är många som fått sina bilar förstörda efter ett fel vid ett vägbygge mellan Bollebygd och Borås.

– Vägen skulle inte öppnats när det såg ut som det gjorde, säger projektledaren på Trafikverket Fredd Larsson.

Vägen öppnade

Klockan sex på torsdagsmorgonen öppnade riksväg 40 efter att vägen lappat och lagats. Ganska snart stod det klart att något gått fel då flera bilar fick sina däck förstörda och flera bilister vittnar om kraftiga stenskott.

Nu skall Trafikverket utreda vad det var som hände.

– Hur kommunikationerna gått får vi nu utreda. Varför det har blivit som det har blivit. Varför vägen öppnades när den inte skulle gjort det, säger Fredd Larsson.

Klagomål rasar in

Ett fyrtiotal klagomål och frågor om händelsen hade på förmiddagen på fredagen kommit in till Trafikverket. Flera bilister har berättat för SVT Nyheter Väst om självrisker på upp till 10 000 kronor. Men om bilisterna kommer bli ersatta för skadorna är fortfarande oklart.

– De som är drabbade skall kontakta Trafikverket med skadeanmälan så att man får sin skada prövad juridiskt, säger Fredd Larsson.

Vad kommer hända med de här bilisterna nu?

– Det är en svår fråga. Det är det den juridiska processen är till för att reda ut, säger Fredd Larsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.