Klimatdemonstration i Göteborg

Publicerad

Under fredagen samlades ett hundratal människor på Gustaf Adolfs torg för att demonstrera för klimatet.
– Det är viktigt att vara här, säger 16-åriga Johanna S Olsson.

Hundratals göteborgare trotsade regnet och demonstrerade för klimatet på Gustaf Adolfs torg. 16-åriga Josefine Söderlund och Johanna S Olsson har länge tänkt på klimatet och miljön, delvis därför att de möts av klimatdiskussioner på sociala medier. De diskuterar även klimatfrågor i skolan.

– Det pratas om det hela tiden, vi hade nationella prov nyligen och då var det mycket prat om olika miljöfrågor, säger Josefine Söderlund.

– I gruppen pratar vi kanske inte så mycket om det men på prov pratar vi om det. Som till exempel vad man kan göra för att äta mindre kött och köra mindre bil. Men vi lär oss inte så mycket om vad man kan göra nu, säger Johanna S Olsson.

Var det något speciellt som fick dig att engagera sig och höja din röst?

– Man ser mycket på sociala medier att folk bryr sig och jag bryr mig. Så det är viktigt att vara här, säger Johanna S Olsson.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer