Man död efter knivdåd i Borås – person med luvtröja jagas

Uppdaterad
Publicerad

En man i 70-årsåldern har knivskurits till döds av en annan man i området Erikslund i Borås.

En äldre man knivhöggs till döds i Borås vid elvatiden på tisdagen. Flera högstadieelever på en skola i närheten såg händelsen, när de var på väg hem under lunchrasten.

Ingen misstänkt har gripits för mordet.

Mannen, som var i 70-årsåldern, fördes till sjukhus. Polisen meddelade senare att han avlidit.

Det är oklart om gärningsmannen och mordoffret kände varandra.

Knivattacken skedde mellan Erikslundskolan och en närbelägen camping. Enligt Borås Tidning sågs den misstänkte gärningsmannen gå från platsen in i ett villaområde, som polisen sedan utgick från i sitt sökande. Även helikopter användes i insatsen.

Larmet kom 11.00

Det var vid 11-tiden som polisen fick larmet om en knivskärning utomhus i Erikslund.

När de kom till platsen fick de signalement på den misstänkte gärningsmannen; han ska ha varit klädd i grå luvtröja, ljusa byxor, vita skor och även ha haft en väska med sig.

Den skadade mannen fördes till sjukhus. Klockan 15.45 meddelade polisen att mannen avlidit av sina skador.

– Vi har tagit vittnesuppgifter från personen som ringde in och larmade, och vi har även tagit vittnesuppgifter från en annan person på plats, säger Ulla Brehm, polisens presstalesperson.

Mordet bedöms inte ha någon annan koppling till skolan än att det skedde i närheten, och att några elever blev vittnen. Polisen hade dock vaksamhet vid skolans lokaler efter knivattacken.

En stor avspärrning upprättades också i området, men hävdes när polisens tekniska undersökning avslutats.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.