Mannen nekade till anklagelserna försök till mord men erkände misshandel. Vänersborgs tingsrätt gör bedömningen att mannen angrep kvinnan med kniv var en: ”uppenbar avsikt att angripa målsäganden. Gärningen var av allt att döma överlagd.” Foto: SVT

Knivhögg ex-partner utanför kommunhuset – döms till 10 års fängelse

Uppdaterad
Publicerad

10 års fängelse blir straffet för den man som knivhögg sin ex-partner utanför kommunhuset i Lilla Edet. Han döms mot sitt nekande för försök till mord.

Under torsdagen kom domen mot den man som knivhögg sin ex-partner utanför kommunhuset i Lilla Edet i augusti. Han döms till 10 års fängelse för försök till mord, något som TTELA var först med att berätta.

SVT Nyheter Väst har tidigare pratat med Ulrika. Hon berättade om hur ex-partnern attackerade henne med en kniv på parkeringen vid kommunhuset efter att hon varit på besök hos socialen. Personalen på socialen hade då informerat hennes ex-partner att hon skulle komma dit.

– Jag är nöjd med domen. Det går ju aldrig att ersätta det jag varit med om. Men jag har fått lite upprättelse, och det känns bra att rätten tog det på allvar, säger Ulrika.

Döms mot sitt nekande

Mannen nekade till anklagelserna försök till mord men erkände misshandel. Vänersborgs tingsrätt gör bedömningen att mannen angrep kvinnan med kniv var en: ”uppenbar avsikt att angripa målsäganden. Gärningen var av allt att döma överlagd.”

Tingsrätten skriver även att: ”Det våld som x använde mot målsägande, talar med styrka för att x hade avsiktsuppsåt att döda målsägande”.

Mannen har tidigare dömts för grov kvinnofridskränkning och hade kontaktförbud mot Ulrika.

– Nu kan jag försöka landa i det här, jag tror inte riktigt jag har smält det ännu. Men jag är väldigt glad att jag har så många runt omkring mig som stöttar mig. Jag tar en dag i taget. Men förhoppningsvis i framtiden, hoppas jag kunna hjälpa andra kvinnor och barn i liknande situationer. Det är det som driver mig framåt, säger Ulrika.

Ulrika heter egentligen någonting annat.

Webbläsaren stöds inte

SVT stödjer inte uppspelning i din webbläsare. Vi rekommenderar därför att du byter till en annan webbläsare.
Det pågår nu en förundersökning om tjänstefel, alternativt brott mot tystnadsplikten. Foto: SVT

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer