Det var här på Vegby camping som knivbråket inträffade under söndagskvällen. Foto: Joakim Eriksson / Agena foto

Knivskärningen kopplas till ”asfaltsläggare”

Uppdaterad
Publicerad

Både offer och förövare efter den svåra knivskärningen i Ulricehamn under söndagskvällen är utländska medborgare, enligt uppgifter så kallade ”asfaltsläggare”.

Det var strax efter klockan 22 under söndagskvällen som polisen fick larm om bråk i Ulricehamn. Nu börjar bilden klarna något.

– Alla inblandade är utländska medborgare, jag kan säga så mycket som att de kommer från den brittiska övärlden, säger Claes Lindberg, chef vid grovabrottsroteln vid Boråspolisen.

Claes Lindberg säger att knivskärningen inträffade i anslutning till Vegby camping i Ulricehamn.

– Campingen är central i sammanhanget men sedan har personer rört sig därifrån också, vi vet inte exakt var saker har inträffat, vi är i inledningsskedet av utredningen, säger Claes Lindberg.

Utländska hantverkare

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Väst uppehåller sig ett större antal så kallade irländska asfaltsläggare på campingen.

– Jag kan inte säga exakt vad personerna gör här, säger Claes Lindberg.

Lindberg bekräftar dock att det är två grupperingar på campingen som har drabbat samman. Han säger också att det kan bli aktuellt med fler brottsmisstänkta.

– Som sagt utreder vi omständigheterna, men det kan vara så att det finns fler brottsoffer här, en person kan ju vara både offer och förövare när det handlar om ett bråk mellan två grupper, säger han.

Flera anhållna

Det är i nuläget oklart hur allvarligt skadad mannen som befinner sig på sjukhus är. Presstjänsten på Södra älvsborgs sjukhus lämnar inga uppgifter och Lindberg konstaterar bara att han är ”allvarligt skadad”.

Han vill dock inte säga hur många gånger mannen har knivskurits, eller var på kroppen han har träffats.

Två män och en kvinna är anhållna, misstänkta för försök till mord.

Så kallade asfaltsläggare

Visa

Är kringresande hantverkare som gör allt från asfaltsläggning till andra markarbeten samt olika typer av trädgårdsarbete eller byggjobb.

Kommer ofta från Irland och reser runt i Europa och erbjuder sina tjänster

Reser ofta runt i Sverige under sommarhalvåret och bor ofta på campingar

Polisen har upprepade gånger varnat för ”asfaltsläggare” då det många gånger uppstår problem med dåligt utförda jobb, att ingångna avtal inte efterlevs samt att slutresultaten ofta inte blir som utlovat.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer