Man allvarligt skadad efter knivskärning i Göteborg

Uppdaterad
Publicerad

En man i 40-årsåldern knivskars vid Ringön på Hisingen i Göteborg natten till lördagen. Hans tillstånd bedöms som allvarligt, men inte livshotande. Två tonåriga killar har gripits misstänkta för mordförsök.

Strax efter kvart över ett natten till lördagen larmades polis och ambulans till en adress vid Ringön på Hisingen i Göteborg. En man ska då ha knivskurits av två unga killar.

– När vi söker i området tar det inte särskilt långt tid innan vi hittar två som stämmer in på signalementet som vi har fått. Det är två pojkar, 16 och 19 år gamla som har gripits, säger vakthavande befäl Andreas Odén till TT under natten.

Försök till mord

Mannen fördes i ambulans till sjukhus. Hans skador beskrivs som allvarliga, men inte livshotande. En förundersökning om försök till mord har inletts.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.