Den misshandlade mannen skriver i sin anmälan att han inte behandlats på ett värdigt sätt. Foto: SVT / TT

Knivskuren man skickades hem i bara kalsonger

Publicerad

En misshandlad man som vårdades på Sahlgrenskas akutmottagning skickades hem utan utan kläder och skor och stod utanför akuten i bara kalsonger, utan att anhöriga kontaktades. Ivo riktar kritik mot sjukhuset.

Mannen som hade knivhuggits vid ett överfall i september hade flera skador på kroppen, bland annat en knivskada på höger arm som syddes igen. Mannen skriver i anmälan att han skrevs ut från sjukhuset på grund av vårdplatsbrist, utan att anhöriga kontaktades. ”Står mitt i natten utan skor i kalsonger utanför akuten utan pengar, misshandlad med blodförlust och sydd. Detta är inget värdigt mottagande”, skriver mannen.

Kläderna ska ha varit sönderklippta och beslagtagna av polisen.

En nerv- och muskelskada missades

En och en halv vecka senare upptäcktes på handkirurgmottagningen att han fått en nerv- och muskelskada som alltså hade missats, och skadan fick senare opereras.  Med anledning av den här missen riktar Ivo, Inspektionen för vård och omsorg, kritik mot sjukhuset.

Ivo har inte kunnat ta ställning till uppgifterna om att mannen skickats iväg utan extra kläder och att anhöriga inte skulle ha underättats. Sjukhuset får dock en påminnelse från Ivo om att patienter alltid ska behandlas med värdighet och respekt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer