Kokain grävdes ner på lekplats

Uppdaterad
Publicerad

Ett kokainparti har hittats på en lekplats i Borås, rapporterar Borås Tidning.

En person som var ute och gick i området Trandared på söndagen noterade att en vuxen person stod och grävde i en sandlåda och valde att kontakta polis, det rapporterar Borås Tidning.

När polisen kom till platsen fann de cirka 35 gram portionsförpackat kokain. Gatuvärdet beräknas till runt 35 000 kronor.

– Det är rätt mycket får man säga. Det var helt klart avsett för försäljning och inte eget bruk, säger Jan Johansson, jourhavande förundersökningsledare vid polisen i Borås, till tidningen.

Barnen kunde hittat kokainet

Det är inte ovanligt att försäljare gömmer narkotika på offentliga platser för att skydda sig själva, enligt Johansson, men att förvara kokain på en lekplats är att utsätta barn för en stor fara.

– Det är givetvis högst olämpligt. Det vistas barn där som kan tro att det är godis eller liknande om de hittar det. Det är ju livsfarligt.

Narkotikan kommer att skickas till Nationellt forensiskt centrum för analys och spårsäkring.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.